Kendi kendine yetebiliyor musun?

Kendi kendine yetebiliyor musun?

Çoğu zaman hayatımızdaki alma-verme dengesini sağlamaktan bahsediyoruz ama "denge" sadece alma verme için değil, hayatımızın her alanı için çok önemli. Bunlardan biri ise dışarıyla vakit  geçirdiğin kadar içeri ile de vakit geçirmek.
 
Peki sence sen çevrendeki kişilerle görüştüğün kadar kendinle de görüşüyor musun?

 

Kendi kendine yetebiliyor musun?

Kendine yetebilmek, kendi ihtiyaçlarının farkında olup onları dış bir etki ile değil içerden bir güçle tamamlamak ile mümkün. Başkasının bahçesine bakmadan kendi bahçenle ilgilendiğinde orası yeşeriyor ve oraya ektiğin her şeyin kökü daha güçlü oluyor. Ve içerde ne kadar huzurluysak dışarıyla bağlantımız ve iletişimimiz de o kadar kuvvetleniyor çünkü iç bahçe, dış bahçeye yansıyor.
 
Kendi ihtiyaçlarını fark etmeye ise kendi kendinle zaman geçirerek başlayabilirsin. Kendinle kalarak neyi istediğini, neden istediğini ve neyi neden yaptığını anlayabilirsin. Aynı zamanda gitmek istediğin yönü, yaşamak istediğin hayatı ancak bu şekilde fark edip ona göre yol alabilirsin.
 
Buna başta bilinçli bir şekilde zaman ayırarak başlamak sana iyi gelecektir. Sonrasında ise bu senin normalin olacak ve kendinle zaman geçirme süren artacak çünkü kendinle zaman geçirmeye ihtiyaç duymaya ve hatta geçiremediğinde eksikliğini hissetmeye başlayacaksın. Bu sürece daha düzenli ve farkında bir şekilde başlamak istersen yoga ve meditasyon pratiklerini hayatına dahil edebilirsin.
Aynı zamanda kendinle vakit geçirme, kendine değer verme süreci sadece ruhsal değil fiziksel olarak da mümkün. Okuduğun bir kitap, yaptığın bir cilt bakımı da kendinle vakit geçirmeye dahil.


Kendi kendine yetebiliyor musun?

 

Cesaret kalpten geliyor, kendi hikayeni tüm kalbinle anlatabilmek ise tüm kusurlarını kabul edebilme cesaretini gösterdiğinde hayat buluyor. Çoğumuz kendimizle zaman geçirmeyi hatalarımızla ve karanlık tarafımızla yüzleşmemek için istemiyoruz. Bu sebeple sürekli birileriyle görüşmek ya da bir yerde olmak istiyoruz. Eğer sen de bu tarz ihtiyaçlarını fark ediyorsan kendine dönüp bir bakmak için iyi bir fırsatla karşı karşıyasın diyebiliriz. Kendine dönüp bir baktığında ise bulacağın şey aslında gerçekten neye ihtiyacın olduğu.


"Sürekli arkadaşlarımla olmak ya da bir yerlerde olmak tam olarak hangi duygumu yaşama veya hangi duygumdan kaçma ihtiyacımdan geliyor?" bu gibi soruları kendine sorarak ve cevaplarınla buluşarak kendinle vakit geçirme sürecine başlayabilirsin.


Aynı zamanda kendine; kendini, bunları ve daha fazlasını hatırlatmak için sık gördüğün bir yere şu sözü yazabilirsin:


 "içte kavga dışta kavga, içte barış dışta barış"


Kendinle ve dışarı ile geçirdiğin süreyi dengelemeye başladığın bir yaşam dileğiyle!


Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

 

Bloga dön

Yorum yapın