Umut halini koruyabiliyor musun?

Umut halini koruyabiliyor musun?

Zaman zaman, elimden bir şey gelmeyen durumlar için kaygılanırken buluyorum kendimi. Bu kaygıların duruma ve bana hiçbir  faydası olmadığı gibi, üstüne üstlük tüm enerjim tükeniyor.
Senin de kendini böyle anlarda bulduğun oluyor mu?
Umut halini koruyabiliyor musun?

Doğamız gereği aslında elimizden hiçbir şey gelmeyecek durumlar için endişelenip sinirlenebiliyoruz. Bu endişelerin belli bir oranda varolması anlaşılabilir bir durum fakat sınırı aştığı zamanlarda yıpratıcı hale gelebiliyor ve umut halini korumak zorlaşabiliyor.

 

Fakat bu durumları, anları fark ettiğimizde onların önüne geçebiliyoruz ve yerine umut halini koyabiliyoruz. Endişelerden arındıkça, umut halini korudukça ise verimli olabiliyor, hayatı daha üretken karşılıyoruz.

 

Endişeli hissettiğimiz durumlarla baş edebilmenin bir yolu var, fırsata çevirmek!

 

Kendimi elimden bir şeyler gelmeyen durumların içinde endişe halinde bulduğumda "Tamam, madem istediğim gibi gitmiyor ve elimden de bir şey gelmiyor. Peki bu süreci nasıl değerlendirebilirim?" diye soruyorum. Endişeyi serbest bırakarak aldığım cevapla aksiyona geçiyorum. Mesela bugün bu sorudan aldığım cevapla rötar yapan uçağım için sinirlenip geç kalacağım diye kızarak şikayet haline geçmek yerine fırsat bilip bu blogu yazmaya başladım 🙂✌🏼

 

Umut halini koruyabiliyor musun?

 

Doğru soruları sorarak aldığımız cevapla harekete geçmek zihinimizi berraklaştıracak, endişeleri engelleyecektir. Aynı zamanda bize iyi gelecek rutinleri hayatımıza dahil etmek kaygılarımıza değil ana odaklanmamıza yardımcı olur. Rutin oluşturmakta zorlandığın bir dönemdeysen, hali hazırda rutinde olan insanların içeriklerine göz atarak fikir alabilirsin.

 

Hayatı daha yumuşak ve keyifli yaşadığın, dolu tarafından ilerlediğin bir

bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın